news image

EHF EL: Jagodina na minus tri

JAGODINA-Kvalifikacije za grupnu fazu EHF Evrokupa u konkurenciji rukometašica ulaze u završnicu. ŽORK Jagodina je kao gost poražena od norveške ekipe Tertnes iz Bergena sa 29:26 (16:9). U Asane arena, izgrađenoj prošle godine, pred stotinak gledalaca, rukometašice Jagodine su pružile svoj trenutni maksimum. Do 55. minuta su se držale odlično u susretu sa nadmoćnim igračicama Tertnesa i pristrasnim suđenjem sudija sa Islanda. Međutim, kao da je rezultat na semaforu 26:26 bio i kraj za Jagodinke i epizodu u Bergenu. To su iskoristile Norvežanke i srećno postigle su još tri gola, dok Jagodinke na to nisu imale odgovor. Na osnovu prikazanog u redovima jagodinskih rukometašica ima prostora bolju igru posebno u odbrani, koja u drugom poluvremenu zakazala, bez i jedne odbrane golmana.
Rukometašice Jagodine na osnovu prikazanog u Norveškoj imaju osnova da se nadaju da u revanšu na svom parketu mogu da stignu do 3. kola EHF EL, drugog po rangu evropsko takmičenje. Pobednika dvomeča, čeka moćni Bitinghajm iz Nemačke.
Najefikasnije u sastavu Jagodine bile su Marija Janjić sa osam, odnosno Aneta Adžić i Teodora Majkić sa po četiri gola. Prevagu na tasu domaćina, donele su Rike Larsen sa sedam i Fani Skindio sa šest golova.
Revanš meč je na programu u subotu 23. Oktobra od 19 sati.© Agencija Autentik                    Ukupno Poseta: 1443       Danas: 14       Juče: 55
Prijatelji:      Bg Linkovi      Raskrsnica      Sajtovi      Prezentacije      Web Adresar      Bg Autentik      Autentik