news image

RUKOMETAŠICE JAGODINE JURE -3 IZ NORVEŠKE I POZIVAJU PUBLIKU DA IM POMOGNE

JAGODINA- U revanšu 2. kola EHF EL sastaju se ŽORK JAGODINA - Tertnes iz Norveške u subotu od 19 sati u hali Jasa. Rukometašice Jagodine se nadaju da uz pomoć publike, kao osmog igrača, mogu do pobede i +4 gola razlike, koliko im je potrebno za plasman u 3. kolo EHF EL. Ulaz je slobodan. U prvoj utakmici Jagodinke su propustile priliku da naprave iznanađenje u Bergenu i savladaju moćni Tertnes, rezultat je glasio 29:26 (16:19).
-Imamo šansu da napravimo sjajan rezultat. Mi to svakako možemo, tokom nedelje pokušaćemo da ispravimo stvari koje nisu bile dobre. Pozivamo ljubitelje rukometa da dođu i pomognu devojkama, budu naš osmi igrač. Mislim da će to biti tas na vagi da prelomimo i probamo da iskoristimo domaći teren, da devojkama dobiju dodatni motiv kada to bude najpotrebnije. Čeka nas mnogo teška utakmica u svakom smislu. Devojke su spremne da daju sve od sebe, kaže trener Dragan Markov.
O utakmici u Norveškoj Markov kaže da je prvo poluvreme bilo sjajno, ali da se igračice, zbog neiskustva većine, u drugom delu igre nisu snašle na promenu odbrane Tertnesa, zatim je usledio pad samopouzdanja, nesigurnost i konfuzija, što je dovelo do toga da se utakmica okonča sa minus 3, umesto da bude u plusu.
-Tertnes je jako kvalitetna ekipa. Međutim, razlika od +3 gola u njihovu korist je više plod naših greški. Pripremamo se, -3 gola nije nedostižan rezultat. Treba verovari u ove igračeice i stručni tim i biće sve kako treba, istakla je Marija Janjić koja je bila najefikasniji igrač sa 9 golova u prvoj utakmici.
-Utakmica u Jagodini je otvorena što se tiče daljeg plasmana u EHF EL, tri gola u minusu je u rukometu povoljan rezultat. Igračice i uprava kluba treba da veruju u pobedu, da budemo svesni i pribrani tokom cele utakmice, što će nam omogućiti pobedu sa 4 i više razilke u golovima. Svesni smo koliko je norveška ekipa kvalitena i iskusnija pojedinačno i ekipno. Za većinu naših igračica je uspeh učestvovanje u EHF takmičenjima. Videli smo da može sa njima da igramo i da izdejstvujemo povoljan rezultat, kazala je Srna Sukur.
© Agencija Autentik                    Ukupno Poseta: 1435       Danas: 6       Juče: 55
Prijatelji:      Bg Linkovi      Raskrsnica      Sajtovi      Prezentacije      Web Adresar      Bg Autentik      Autentik