news image

DAN FAKULTETA PEDAGOŠKIH NAUKA U JAGODINI - POČASNA DIPLOMA „MAGISTER HUMANITAS” RUKOMETAŠICAMA JAGODINE

JAGODINA-Povodom Dana Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini počasna diploma ,,Magister humanitas” biće dodeljena Ženskom omladinskom rukoemtnom klubu Jagodina.
Ovogodišnju počasnu diplomu „Magister Humanitas”, za pedagoško delovanje i poseban doprinos razvoju kulture mladih, Fakultet pedagoških nauka dodeliće Ženskom omladinskom rukometnom klubu „Jagodina”.
Rukometašice ŽORK „Jagodina” najuspešnija su sportska ekipa u Srbiji u sezoni 2020/21. sa četiri domaća trofeja: prvakinje su države, osvojile su Kup Srbije, Superkup i Svesrpski kup. Šampionke Srbije su treći put zaredom, a u protekle četiri godine donele su čak osam trofeja sa najznačajnijih domaćih takmičenja. Osvajale su prvenstvo Srbije 2018., 2019. i 2021. godine (2020. zbog epidemije korone prekinuto je prvenstvo I nije proglašen šampion, iako su bile prve na tabeli)bile su šapionke države, Kup Srbije osvojile su 2020. i 2021. godine, Superkup osvojile su 2020. i 2021. godine, Svesrpski kup osvojen je 2021.
Članica ŽORK prethodnih godina bila je studentkinja Fakulteta pedagoških nauka Marija Jovanović, koja je diplomirala na studijskom programu Vaspitač u domovima, 2020. je upisala master studije, a od 2021. igra na Islandu za klub IBV Vestmannaeyja.

Ženska šampionska rukometna ekipa iz Jagodine je i u specifičnim pandemijskim uslovima spremno i predano odgovorila svim zahtevima profesionalnog sporta. ŽORK je ove godine imao predstavnicu na Olimpijadi u Tokiju, a pre nekoliko dana je odlučeno da će na Svetskom prvenstvu u Španiji Srbiju predstavljati osam bivših i sadašnjih rukometašica Jagodine. U stručnom štabu reprezentacije je i trener ŽORK „Jagodina” Dragan Markov, a među ovogodišnjim reprezentativkama Srbije je i master studentkinja našeg fakulteta Marija Jovanović.
Priznanje „Magister Humanitas” ustanovljeno je 2015. godine i tada dodeljeno pesniku i romanopiscu Marku Šeliću Marčelu, a nosioci ove diplome su i „ambasador srpske trube”, Dejan Petrović, poznati pijanista Vasil Hadžimanov, mladi reditelj Kosta Ristić i glumac Nikola Rakočević.
Svečani program povodom obeležavanja 123 godine od osnivanja Srpske kraljevske muške učiteljske škole i 28 godina Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, koji nastavlja tradiciju Škole, održava se holu „Sreten Adžić” na Fakultetu pedagoških nauka u ponedeljak 13. decembra u 11 časova. Tom prilikom biće dodeljene počasne diplome „Narodni učitelj” i „Magister Humanitas”, i otvorena izložba dokumentarne fotografije „U slavu života”.
Na svečanosti će biti dodeljene i nagrade najuspešnijim studentima osnovih i master akademskih studija.
© Agencija Autentik                    Ukupno Poseta: 2909       Danas: 138       Juče: 96
Prijatelji:      Bg Linkovi      Raskrsnica      Sajtovi      Prezentacije      Web Adresar      Bg Autentik      Autentik