news image

DVE RUKOMETAŠICE JAGODINE NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Dve rukometašice Jagodine Jelena Đurašinović i Katarina Bojičić učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.
Rukometašice Srbije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori! Evropsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori u periodu od 4. do 20. novembra 2022. godine. Na 15. izdanju Women’s EHF EURO učešće će uzeti šesnaest najboljih selekcija, a pobednik ovog takmičenja kvalifikovaće se na Olimpijske igre u Parizu 2024. Našu zemlju na Evropskom prvenstvu predstavljaće 18 sjajnih devojaka koje je odabrao selektor Uroš Bregar.
Poslednji kontinentalni šampionat na kome će se nadmetati šesnaest zemalja učesnica održaće se od 4. do 20. novembra 2022. godine, a već na narednom Evropskom prvenstvu učestvovaće 24 selekcije. Ekipe koje osvoje prva tri mesta na ovom takmičenju kvalifikovaće se na Svetsko prvenstvo 2023, a šampion ovogodišnjeg Evropskog prvenstva će se takođe kvalifikovati na Olimpijske igre u Parizu 2024.

Sastav ženske rukometne reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini Slovenija, Severna Makedonija i Crna Gora je sledeći:

GOLMANI – Jovana Risović, Kristina Graovac, Jelena Đurašinović
LEVA KRILA – Sanja Radosavljević, Aleksandra Stamenić, Nataša Ćetković
PIVOTI – Marija Petrović, Edita Nuković, Katarina Bojičić
DESNA KRILA – Ana Kojić, Nataša Lovrić, Jovana Bogojević
BEKOVI – Jovana Stoiljković, Jovana Kovačević, Teodora Majkić, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Anđela Janjušević

Pored tri domaćina Evropskog prvenstva, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore i aktuelnog šampiona Evrope, Norveške, učešće na ovom takmičenju su putem kvalifikacija obezbedile sledeće selekcije: Hrvatska, Danska, Francuska, Nemačka, Mađarska, Holandija, Poljska, Rumunija, Srbija, Španija, Švedska i Švajcarska. Šesnaest ekipa učesnica ovog Evropskog prvenstva podeljene su u četiri grupe preliminarne faze takmičenja. Srbija će na Evropskom prvenstvu, koje počinje 4. novembra, igrati u Grupi B u Celju, u Zlatorog dvorani, sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije. U Grupi A u Ljubljani, u Areni Stožice, igraće Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska. Grupu C u Skoplju, u SC Boris Trajkovski, čine Francuska, Holandija, Severna Makedonija i Rumunija, a u Grupi D u Podgorici, u SC Morača, igraće Poljska, Crna Gora, Nemačka i Španija.

Nakon preliminarne faze takmičenja, po tri najbolje plasirane ekipe formiraće dve nove grupe glavne faze takmičenja sa po šest ekipa u okviru kojih će se nadmetanja odvijati od 10. do 16. novembra. Ekipe iz grupa A i B će formirati grupu koja će igrati u Ljubljani, dok će selekcije iz grupa C i D igrati u novoformiranoj grupi u Skoplju.
© Agencija Autentik                    Ukupno Poseta: 2885       Danas: 114       Juče: 96
Prijatelji:      Bg Linkovi      Raskrsnica      Sajtovi      Prezentacije      Web Adresar      Bg Autentik      Autentik