Jagodinke u nove pobede

Sedam utakmica, sedam pobeda rukometašica Jagodine. U utorak je u hali sportova Jasa ostvarena pobeda nad makedonskim viceprvakom Žito Prilepom. Jagodinke su pobedile 27 :25 (15:10), kao i subotnjem duelu u Vrnjačkoj Banji kada su Jagodinke bile bolje 26:21 (12:10). Tom utakmicom je zvanično završen bazični deo priprema. Tri nedelje napornog rada je iza rukometašica Jagodine i sada do početka regionalne lige 10. septembra i utakmice sa Biserima iz Pljevalja sledi serija pripremnih utakmica. Najefikasnija igračica na utakmici bila je Dijana Radojević sa 9 golova, ali igrom su se istakle golmanka Beba Tatlović, kao i tri Marije, Lojpur, Janjić i Stefanović, te kadetkinje Gabijela Miladinović i Ivana Stevanović.
-Ovo je sedma pobeda za redom i veoma nas raduje taj niz koji smo ostvarili. Sem Makedonskog viceprvaka pobedile smo dve veoma jake Rumunske ekipe Baja Mare i Cetate Devu, što nam dodatno uliva samopuzdanje. Smatram da ovo je tek početak i da ćemo kroz pripremne utakmice tek podići formu do maksimuma do početka regioanlen lige, kaže sve bolja Dijana Radojević, koja od ove sezone igra na levom krilu.
-Iza nas je težak period bazičnih priprema jedva smo dočekale utakmice da i na terenu pokažemo formu. Naravno još uvek su sve ekipe daleko od takmičarske forme, ali nama je u ovom trenutku veoma važno da prikažemo ono na čemu smo najviše radili, a to je snaga i trčanje svih 60 minuta, ističe povratnica iz Italije Marija Lojpur.
-Dobro smo se uklopile i to je najvažnije u ovom trenutku. Dišemo kao jedna duša, što je najbitnije u ženskim kolektivnim sportovima. Očekujem da iz takve atmosfere izađu dobri rezultati i neki od trofeja, jer igramo na četiri fronta.To je Jagodina zaslužila, kazala je donedavna kapitenka Naise, Marija Stefanović.
Sledeće nedelje Jagodinke putuju za Makedoniju gde će odigrati dve utakmice sa Žito Prilepom.© Agencija Autentik                    Ukupno Poseta: 3735       Danas: 57       Juče: 66
Prijatelji:      Bg Linkovi      Raskrsnica      Sajtovi      Prezentacije      Web Adresar      Bg Autentik      Autentik