news image

Grad obezbedio sredstva za dvoranu rukometašicama Jagodine - [ 2010-11-15 ]

Sportski direktor Ženskog omladinskog rukometnog kluba Jagodina Milutin Vasić izjavio je danas da je lokalna samouprava dala garanciju da će obezbediti sredstva koja su klubu neophodna za takmicenje u Čelendž kupu EHF.

U ovom trenutku neophodan je novac za uređenje hale, kako bi ona dobila akreditaciju za evropkupove.


Rukometašice Jagodine, koje igraju u Super ligi, prvi put su stekle pravo da učestvuju u jednom evrokupu. Debi na evrosceni imaće 14. novembra, kada se sastaju sa Galičankom iz Ukrajine, a sedam dana kasnije igraju sa Handbal akademijom iz Holandije.


"Očekujem da ćemo proći kvalifikacije, a potom bismo igrali u grupi sa ekipama iz Litvanije, Azerbejdžana, Turske i Portugalije", rekao je Vasić i dodao da naredne sezone očekuje i dobre rezultate u domaćem prvenstvu.


Na današnjoj konfrenciji za štampu predstavljena su i dva pojačanja Jagodine - Marina Mitrović i Bosa Bojilov - Manić.


Mitrovićeva, koja igra na bekovskoj poziciji, dolazi iz Vrnjačke Banje, a igrala je i za beogradski Radnički, dok je Bojliov - Manić prethodne sezone banila za Zaječar, a igrala je i za klubove u Danskoj, Norveškoj i Turskoj.


Jagodina je ovog leta angažovala i poznatog trenera Zorana Ivića.© Agencija Autentik                    Ukupno Poseta: 3605       Danas: 77       Juče: 106